vineri, 6 noiembrie 2009

Scara pian

http://www.youtube.com/watch?v=tZJ3YBN5hTg


Proiectul se inscrie in sfera a ceea ce compania Volkswagen numeste "teoria distractiei": comportamentul oamenilor poate fi imbunatatit in mod eficient daca folosesti metode care sa-i amuze.

Mananci cat vrei ,platesti daca ai bun simt?

Un restaurant londonez a desfiintat notele de plata si permite clientilor sa plateasca atat cat doresc.

Una dintre cele mai originale masuri anti-criza este initiativa lui Peter Ilic, proprietarul restaurantului Little Bay din Londra. Dl. Ilic a hotarat ca, in luna februarie, sa lase la latitudinea clientilor alegerea sumei pe care vor sa o plateasca pentru ceea ce au consumat. El e convins ca oamenii vor da dovada de buna-crestere si vor oferi cate o suma civilizata, intrucat ar fi prea jenati sa nu plateasca(oare cati romani i-au trecut pragul? = )) gluma). Singurele lucruri pe care clientii vor fi in continuare obligati sa le plateasca vor fi bauturile.

Sursa: Reuters

Rubikcubism .Arta de a avea rabdare?





Un artist plastic care recreaza tablouri celebre sau fotografii de arta folosindu-se exclusiv de imbinarea mai multor cuburi Rubik a ajuns milionar dupa ce si-a vandut o parte a colectiei, printre care clona cubica a faimoasei Mona Lisa a lui Da Vinci, cu 30.000 de lire sterline bucata.

Misteriosul artist, care deocamdata este cunoscut numai dupa porecla sa – Invader –, se foloseste de aproximativ 800 de cuburi ale popularului joc-puzzle din anii ’80 ai secolului XX, pentru a recrea o singura opera de arta si isi intituleaza creatia drept Rubikcubism. Dupa ce introduce fotografia tabloului intr-un software de prelucrare a imaginilor care descompune poza in patratele, Invader se apuca sa rasuceasca fiecare cub Rubik pentru a obtine pattern-ul dorit, apoi asambleaza bucatile intr-un imens puzzle care imprima imaginea de ansamblu. Datorita numarului limitat al paletei de culori de pe cuburile Rubik – numai 6: alb, albastru, rosu, portocaliu, verde si galben – uneori, Invader petrece si 2 zile rasucind un cub Rubik pana sa obtina minisegmentul cel mai relevant vizual pentru a se integra in intreaga imagine.

Tanga vs tetra..


Din ce in ce mai mult se atrage atentia de catre ginecologi in privinta lenjeriei tanga. Desi foarte sexy, potrivita hainelor din materiale subtiri si fustitelor ori pantalonasilor foarte scurti, totusi se pare ca fata de restul modelelor pentru chilotei cel tanga este pericolul pentru sanatatea femeii.

Aceste riscuri sunt atrase chiar de modelul care permite un contact foarte bun al materialului cu zona anala si cea vaginala, astfel incat in timpul mersului o serie din bacteriile din zona anala sunt antrenate catre vulva vaginala. Aceste bacterii provin din intestinul gros si, daca acolo prezinta un rol pozitiv in privinta digestiei si formarii materiilor fecale, ajunse la nivel genital reprezinta un real pericol. Aici ele pot determina o gama de patologii de la usoare la severe, cum ar fi:



* Vulvo-vaginita, o infectie a vulvei si mucoasei vaginale care poate atarge dupa sine dureri locale, mancarimi, modificari ale caracteristicilor secretiilor vaginale (miros, culoare, abundenta, densitate), modificari ale epiteliului si transmiterea infectiei mai departe spre colul uterin.


* Infectii pelvine care se pot transmite la nivelul uterului sau organelor genitale interne, determinand uterite, anexite, ovarite, infectii care lasa in urma vindecarii lor bride de tesut fibros (cicatricial). Acest tesut cicatricial este unul retractil si nonfunctional (el nu are nici o functie, astfel nu poate inlocui din acest punct de vedere tesuturile uterine sau ovariene, zonele pe care le ocupa devenind nefunctionale).

La nivelul trompei uterine spre exemplu poate ingusta lumenul acesteia, astfel ovulul eliminat in timpul ovulatiei sa nu poata strabate trompa datorita faptului ca spatiul prin care ar trebui sa migreze pentru a ajunge in uter a devenit foarte mic, ovulul stagnand acolo. In cazul unui contact sexual acest ovul poate fi fecundat si in felul acesta se formeaza o sarcina extrauterina ale carei urmari, daca nu e depistata si tratata la timp, pot fi fatale.


* Candidoza poate fi si ea determinata de modificarile de pH induse de iritatia vulvei


* Se mai pot forma furuncului sau chiar infectii pe canalele de excretie a glandelor Bartholin, ducand la bartolinita, o afectiune pelvina rara, insa grava.



De asemenea chiar si la nivel anal lenjeria tanga predispune la unele afectiuni, precum iritatii locale, infectii locale, furunculi, fisuri anale, hemoroizi. Uneori, o vulvo-vaginita se poate extinde si la nivelul uretrei, determinand aparitia uretritelor sau a infectiilor urinare.



Cele care duc la infertilitate sunt infectiile din sfera genitala, caci prin afectarea uterului, a trompelor uterine sau a ovarelor obtinerea sarcinii poate fi ingreunata sau chiar imposibila.





Un articol de Iulia Dibu

duminică, 1 noiembrie 2009

Definitii..

arhitect
cineva care n-a fost destul de barbat ca sa devina inginer, dar nici
destul
de gay ca sa se faca designer vestimentar;

bancher
cineva care iti imprumuta umbrela lui cand afara e soare si apoi ti-o
cere
cand incepe sa ploua;

belladonna
in limba italiana - femeie frumoasa; in engleza, matraguna - un foarte
bun
exemplu de sinonime;

boy scout (cercetas)
un copil imbracat ca un tampit sub comanda unui tampit imbracat ca un
copil;

consultant
cineva care foloseste ceasul sotiei tale, iti spune cat e ceasul si apoi
iti
cere bani pentru asta;

dans
frustrarea verticala a unei dorinte orizontale;

diplomat
cineva care-ti spune sa te duci dracului intr-un fel care te face sa-ti
incepi
ziua cu dreptul;

dragoste
cuvant din 8 litere, 3 vocale, 5 consoane si 2 idioti;

durere de cap
metoda contraceptiva cea mai des folosita de femei;

economist
un expert care va sti maine de ce ceea ce a prezis ca se va intampla
ieri
nu
s-a intamplat azi;

fidelitate
o puternica mancarime cu interdictia de a te scarpina;

indiferenta
atitudine adoptata de o femeie catre un barbat care n-o intereseaza;
interpretata de barbat ca 'se lasa greu';

intelectual
cineva capabil sa se gandeasca mai mult de 2 ore si la altceva decat la
sex;

munca in echipa
posibilitatea de a da vina pe altii;

nevasta
femeia care te incanta o luna si te descanta toata viata;

nimfomana
termen aplicat de fiecare barbat oricarei femei careia ii place mai mult
sexul
decat lui;

prieten
definitia unei persoane de sex opus care are acel 'Nu stiu-ce' care
elimina
orice dorinta de a incerca vreodata sa te culci cu el/ea;

preot
cineva caruia toti ii spun 'parinte', in afara de copiii lui, care ii
spun
'domnule';

programator
cineva care rezolva o problema pe care nu stiai ca o ai intr-un fel pe
care
nu-l intelegi;

psiholog
cineva care se uita la oricine altcineva cand o femeie frumoasa intra in
incapere;

statistician
cineva care e bun la cifre dar nu are pic de personalitate ca sa fie
inginer;

usoara
termen aplicat oricarei femei care are aceeasi morala sexuala ca a unui
barbat.



Cules de pe la altii...